نحوه مدیریت زمان در آزمون

IMG_9534
پی تی ای

نحوه مدیریت زمان در آزمون

امتحان پی تی ای PTE (Pearson Test of English) آکادمیک و کور در بخش‌های مختلف زمان محدودی دارد. برای کسب موفقیت در این آزمون، مدیریت زمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در اینجا چند نکته کاربردی برای مدیریت زمان در هر بخش ارائه می‌شود:

1. Speaking

  • زمان‌بندی سریع و دقیق: هر سوال، به‌ویژه در بخش‌هایی مانند “Describe Image” و “Retell Lecture”، نیاز به پاسخ‌های مختصر و به‌جا دارد. طولانی کردن پاسخ‌ها می‌تواند به از دست دادن زمان منجر شود.
  • آماده‌سازی ذهنی: حتما باید برای زمان آماده‌سازی سوالات این بخش استراتژی دقیقی داشته باشید که به نحو احسن بتوانید در زمان اصلی صحبت کنید.

2. Writing

  • برنامه‌ریزی قبل از نوشتن: برای هر دو تسک رایتینگ، باید زمان خود را به 3 بخش تقسیم کنید: بخش اول : تایپ کردن تمپلیت، بخش دوم: جایگزاری بر اساس تکنیک‌ها و بخش سوم: بازنگری کلی متن.
  • مدیریت تعداد کلمات: از آنجایی که محدودیت تعداد کلمات برای هر دو بخش رایتینگ وجود دارد، سعی کنید حتما 1 الی 2 دقیقه برای بازنگری متن داشته باشید که درصورت لزوم عبارات را خلاصه‌تر کنید یا کلمات بیشتری یادداشت کنید. اگر تعداد کلمات کمتر یا بیشتر از محدوده مجاز باشد، نمره‌ی form را نمیگیرید.

3. Reading

  • تمرکز بر سوالات مهم: سوالات پرنمره این بخش یعتی “Reading & Writing Fill in the Blanks” و “Reading Fill in the Blanks” زمان بیشتری می‌گیرند، بنابراین باید زمان بیشتری را به این سوالات اختصاص دهید. دقت کنید که بیش از 2 دقیقه نمیتوانید برای این سوالات زمان بگذارید چون برخلاف بخشهای اسپیکینگ و رایتینگ، شما اینجا زمان کلی یعنی زمان برای کل سوالات ریدینگ را در اختیار دارید. اگر مدیریت زمان نداشته باشید به سوالات آخر نمیرسید.
  • سوالات کم اهمیت‌تر: برای سوالات Multiple Choice که نمرات کمتری دارند، زمانی بیشتر از 1 الی 1.5 دقیقه نباید بگذارید، حتی اگر به جواب نرسیدید بهتر است یک گزینه را انتخاب کنید.

4. Listening

  • تقسیم زمان: تسک‌هایی مانند “Summarize Spoken Text” و “Write from Dictation” اهمیت بیشتری دارند، بنابراین باید تمرکز بیشتری روی آن‌ها داشته باشید. دقت کنید که در این بخش هم مانن بخش ریدینگ شما اینجا زمان کلی یعنی زمان برای کل سوالات را در اختیار دارید. اگر مدیریت زمان نداشته باشید به سوالات آخر که نمره بسیار زیادی دارند نمیرسید.
  • یادداشت‌برداری سریع: در طول شنیدن صحبت گوینده، نکات کلیدی را یادداشت کنید تا پاسخ‌ها را سریع‌تر پیدا کنید. مهارت Note Taking با سرعت بالا در این بخش بسیار حائز اهمیت است.

نکات نهایی:

  • تمرین با شبیه‌سازها: از آزمون‌های شبیه‌سازی‌شده استفاده کنید تا به زمان‌بندی آزمون واقعی عادت کنید.
  • تمرکز و آرامش: تکنیک‌های افزایش تمرکز در جهت افزایش بازدهی و همچنین مهار استرس از کارهای بسیار مهمی است که شما باید حداقل از 2 ماه قبل از آزمون تمرین کنید.
  • زمان باقی‌مانده: همیشه نیم‌نگاهی به زمان باقی‌مانده داشته باشید، اما اجازه ندهید که استرس ناشی از آن تمرکزتان را مختل کند.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *